Šie gardūs, ilgai „grojantys” sausainiai buvo verti mūsų kalėdinių dėžučių. Jie patogiai įsitaisė šalia gardžių kitų sausainių ir traškių biscotti. Jie pagardino mūsų kalėdines dovanas ir kartu širdis tų, kurie juos rado ir skanavo. Tačiau jie tinkami ne tik kalėdinėms dovanoms, jie yra puikus, mažai miltų ir cukraus turintis desertas arba… tiesiog savaitgalio arbatos/kavos puodelio palydovas, suteikiantis Jums skanių akimirkų.
Už receptą ypatingai dėkojame Simonai iš Mukatanas, nes nei pridėt, nei atimt čia nieko nereikėjo 🙂
- 230 g miltų
- 100 g kokoso drožlių
- 1 v. š. vanilinio cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- 200 g natūralaus žemės riešutų sviesto
- 100 g rudojo cukranendrių cukraus
- 2 didelių kiaušinių
- 120 g kambario temperatūros sviesto
Minkštas sviestas, vanilinis cukrus, rudasis cukrus ir žemės riešutų sviestas gerai sumaišomi iki vientisos purios masės.
Po vieną įmaišomi kiaušiniai.
Į gautą masę suberiami miltai, kokoso drožlės, kepimo milteliai ir žiupsnelis druskos. Viską išmaišoma, kol nelieka sausų miltų.
Tešla dedama pusvalandžiui į šaldiklį.
Iš atvėsusios tešlos suformuojami 24 rutuliukai, kurie dedami į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, švelniai paspaudžiant viršų šakute, kad blyneliai būtų apie 1,5-2 cm storio.
Kepkite apie 12-15 minučių 190 C temperatūroje. Labai svarbu neperkepti.