Kai pirmą kartą per maisto tinklaraščius nuvilnijo sukta duonelė, ypač tinkama užkandai ir be abejo kelionei į gamtą, visi ją kepėm ir ragavom. Tais gūdžiais 2011-ais metais (o varge kiek jau laiko prabėgo…) beliko archyvuose tik tamsi foto… ir net be recepto… Taisom padėtį ir sakom , kad su įdarais čia galimos bet kokios improvicijos, o tešlai visuomet reiks:
- 200 g kukurūzų miltų
- 400 g kvietinių miltų (550 tipo)
- 200 ml šilto vandens
- 7 g. sausų mielių
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. cukraus
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 6 džiovintų marinuotų aliejuje pomidorų
- 3 skiltelių česnako
- 3 valg. šaukštų aliejaus nuo pomidorų
- 100 g kedrinių pinigų
- 50 g sezamų sėklų
- 1 valg. š. džiovintų raudonėlių
- druskos ir šviežiai maltų pipirų
Sumaišykite miltus su druska, cukrumi ir mielėmis. Užpilkite vandeniu bei aliejumi, užminkykite tešlą. Jeigu tešla sausoka, dar pridėkite šiek tiek vandens. Tešlos kamuoliuką dėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai apie valandą, kol tešlos kiekis patrigubės.
Kol tešla kils, pasiruoškite įdarą. Jam supjaustykite smulkiais kubeliais pomidorus, sukapokite česnaką, sumaišykite su riešutais, sėklomis, aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais.
Pakilusią tešlą iškočiokite, jei limpa pridėkite kvietinių miltų. Iškočiotą tešlą ištepkite įdaru, pabarstykite džiovintais raudonėliais ir supjaustykite ~2cm storio juostelėmis.
Juosteles susukite į mažas bandeles-duoneles arba vieną didelę. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Duoneles kepkite 15-20 minučių, didelę duoną 20-25 minutes. Atvėsinkite ir ragaukite.