Rikotos sūriu įdaryti portabelo

Čia toks keistas… paradoksas… Dovilė grybų nemėgsta, valgo geriausiu atveju pievagrybius, voveraites, ruduokes, o Mantas mėgsta tuos tikruosius, bet namie jų būna retai 🙂

Portabelo tipo pievagrybis tobulai tinka grilinti, dažnai naudojami vietoj mėsos paplotėlio burgeriuose, ypač šis receptas. Tad jeigu netinka užkandžiui, pavyks tikrai tobulo skonio vegetariški burgeriai 🙂 , kuriuos mėgsta net vaikai 🙂

Reikės:

  • 3 portabelo pievagrybių
  • aliejaus kepimui
  • 100 g rikotos sūrio
  • 30 g tarkuoto mocarelos sūrio
  • 30 g tarkuoto parmezano sūrio
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • sauja plačialapių petražolių
  • 1 kiaušinio trynio
  • 3 juostelių kumpio arba šoninės

Pievagrybiai nuvalomi, nuplaunami ir kruopščiai nusausinami. Patepami aliejumi viduje ir išorėje.
Rikota sumaišoma su mocarela ir parmezano sūriais, pagardinama druska bei pipirais.
Nuplautos ir nusausintos petražolės smulkiai sukapojamos ir įmaišomos į sūrių masę kartu su kiaušinio tryniu.
Grybo kepurė užpildoma sūrio mase, ant viršaus dailiai susukama kumpio arba šoninės juostelė, puošiama keliais petražolių lapeliais.