Sotusis makaronų apkepas

tai dar vienas stebuklingai skanus ir sotus makaronų su trimis sūriais apkepas… tiesiai iš naujo pavasariško žurnalo „Virtuvė…Nuo…Iki”

makaronu apkepas su trim suriais (2)3

Reikės:

  • 250 gr makaronų (naudojau mežesnius trumpus vamzdelius)
  • 60 gr sviesto + kepimo formai patepti
  • 4 v.š. miltų
  • 480 ml grietinėlės
  • 120-150 gr mocarelos rutuliukas
  • 200 gr rikotos sūrio
  • 100 gr tarkuoto parmezano sūrio (turbūt nenustebsit, jei pasakysiu, kad naudojau Džiugo)
  • druska, šviežiai malti pipirai pagal skonį 
  • makaronų prieskonių (įvairių itališkų žolelių mišinys)

Makaronus išverdame pagal gamintojo rekomendacijas.

Miltus sumaišome su šaltu vandeniu, paliekam šiek tiek išbrinkti. Susitarkuojame mocarelos sūrį. 

Puode išlydome sviestą, supilame ir pašildome grietinėlę. Supilame išbrinkintus miltus ir maišome, kol padažas sutirštėja. Sudedame mocarelą, rikotą ir pusę parmezano sūrio, viską gerai išmaišome. Pagardiname druska ir pipirais bei makaronų prieskoniais. Užpilame ant makaronų ir išmaišome, kad jie visi tolygiai pasidengtu padažu.

Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome šiek tiek miltais, supilame makaronų masę, užbarstome likusiu parmezano sūriu ir kepame 200 karštumo orkaitėje ~ 30 min. kol viršus gražiai ir skaniai apskrunda 🙂

 makaronu apkepas su trim suriais (1)3

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nineteen − 9 =