Šilkinis obuolių-kriaušių pyragas

neslėpsiu… kartais mane užkabina labiau įdomūs pavadinimai, nei pats receptas… kaip ir šis IRRI style „nematomas pyragas” sugundė savo „nematomumu”… skonis tikrai šilkinis, tirpstantis burnoje, bet… tai vistiek nepadėjo pamėgti keptų obuolių ir kriaušių… vyras pasigedo tešlos… bet… smagu buvo išbandyti 🙂

silkinis pyragas (1)3

Reikės:

  • 4 didelių golden obuolių
  • 3 didelių kriaušių
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml pieno
  • 70 gr miltų
  • 70 gr cukraus (naudojau šviesųjį rusvą)
  • 20 gr tirpinto sviesto
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 v.š. naminės vanilės esensijos
  • žiupsnelis druskos
  • 50 gr migdolų plokštelių
  • cukraus pudros pabarstymui

Visų pirmą susiplakite tešlą: kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios masės, supilame pieną, sviestą, vanilės esensiją. Viską gerai išmaišome. Sumaišome persijotus miltus su kepimo milteliais, druska. Kiaušinių masę sumaišome su miltais. Gauta tešla skystoka panaši į blynų masę. Padaliname ją pusiau.

Toliau seka operatyvus obuolių ir kriaušių pjaustymas: perpjauname pusiau, nusilupame, išpjauname sėklas, supjaustome plonais griežinėliais ir sumaišome su tešla. Pusė tešlos obuoliams, kita pusė – kriaušėms. 

Kepimo formą (naudojau apvalią silikoninę 25 skersmens) ištepame sviestu, pabarstome miltais. Sudedame obuolių masę, išlyginame. Toliau seka kriaušių masė irgi išlyginama. Galiausiai viską pabarstome migdolų plokštelėmis ir kepame 180 karštumo orkaitėje su ventoliatoriumi 35-40 minučių. Atvėsiname išimtą iš orkaitės, pabarstome cukraus pudra ir paliekame per naktį susigulėti. 

Pyragas sunkiai pjaustėsi, visai nenorėjo būti dalinamas, todėl kitą kartą jei kepčiau, tai naudočiau mažesnes formeles iš kurių galima būtų patogiai smaguriauti 🙂 megstantiems obuolius ir kriaušės, bet vengiantiems ypač miltinių patiekalų, tikrai rekomenduoju 🙂

silkinis pyragas (1)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − two =