Šonkauliukai su ančiuvių sviestu

Jeigu Dovilė gyventų Australijoje tai kasdieną valgytų krevetes ir kitas jūros gėrybes, baramundį, o Mantas turbūt vis keptų kengūrieną 🙂 Dar mes būtinai parsivežtume to paslaptingojo „vegemite”, kurio deja Lietuvoje rasti taip ir nepavyko 🙁 Taigi mūsų įkvėpimas Australijai buvo šis puslapis. Taigi ši australiška savaitė neprabėgo be atradimų, vienas jų tobulai gardus ančiuvių sviestas, kuris pagardins ne tik mėsos bet ir žuvies kepsnį.

#KarantinoSkoniuKeliones po tolimą Australiją 🙂

Reikės:

  • Ėrienos šonkauliukų su nugarine (rib-eye)
  • Druskos ir pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Supjaustykite ėrienos šonkauliukus gabaliukais, kad kiekvienas turėtų po vieną kauliuką. Įtrinkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Jie jau pasiruošę kepti, tačiau prieš tai būtina pasiruošti ančiuvių sviesto.

Reikės sviestui:

  • 120 g nesūdyto minkšto sviesto
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 3 ančiuvių aliejuje
  • 1 šaukštelio Dijon garstyčių
  • 1 šaukšto mažųjų kaparėlių
  • saujelės susmulkintų baziliko lapelių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių

Šiek tiek pasmulkinktie ančiuvius, česnaką, bazilikų lapelius, sumaišykite su likusiais ingredientais ir sutrinkite virtuviniu trintuvu iki purios vientisos masės. Sudėkite į indelį ir statykite į šaldytuvą sustingti.

Kol sviestas stingsta, pasiruoškite kepti šonkauliukus. Gerai įkaitinkite keptuvę, šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Kepkite šonkauliukus iš kiekvienos pusės po 4-5 minutes. Iškeptus suvyniokite į foliją arba dėkite į indą su dangčiu ir palaikykite 10 minučių.

Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ir būtinai šauktšteliu ančiuvių sviesto.

Print Friendly, PDF & Email