Stovint parduotuvėje rankose laikėme kengūros kepsnį ir krokodilo uodegos file. Garsiai diskutavome imam abu ar kurį nors vieną… Nugalėjo kengūra 🙂 tikėjomės kažko panašaus į jautieną, bet skonis mus nustebino kur kas labiau 🙂 Marinatas puikiai suminkštino mėsą, tikime tiktų ir jautienai tobulai, o su kalnu daržovių ir salotų tai buvo puiki gurmaniška vakarienė.
#KarantinoSkoniuKeliones po tolimą Australiją 🙂
Reikės:
- ~200 g kengūros kepsnio (steak)
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštelių rūkytos paprikos
- 2 šaukštelių maltų kmynų
- 1 laimo sulčių
- mėgstamų daržovių ir salotų
- šiek tiek riešutų aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
- balzamiko acto kremo
Kengūros kepsnį nuplaukite, nusausinkite.
Aliejuje sumaišykite rūkytąpapriką, maltus kmynus, laimo sultis, pagardinkite druska pagal skonį. Gautu marinatu įtrinkite kengūros kepsnį ir palikite marinuotis 1 parą mažiausiai.
Kengūros kepsnį kepkite kepsninėje kiekvieną pusė maždaug po 4-5 minutes, o gausis tikrai tobulai, jeigu naudosite termometrą ir kepsite iki 65 laipsnių vidinės.
Suvyniokite į foliją ir palikite pailsėti 10 minučių.
Plonai pjaustykite kepsnį ir patiekite su mėgstamomis daržovėmis, salotomis, pagardinkite aliejumi, druska, pipirais. Jeigu mėgstate galite papildomai pašlakatyti ir balzamiko acto kremu.