niekaip kitaip šio pyrago nepavadinsi, nes tas derinys su riešutų prieskoniu tiesiog TOBULAS !!! Pasinaudojau Neringos variantu su padidintu varškės sluoksniu ir tikrai likau sužavėta, net… jei nemėgsti šokolado, šis pyragas turėtų priversti kiekvieną tingiai prisimerkti jo ragaujant tiek prie kavos, tiek prie arbatos 🙂
Reikės (21 cm apvaliai formai):
- Šokoladinei masei:
- 125 gr minkšto sviesto
- 215 gr cukraus
- 2 kiaušinių
- 90 gr miltų
- 30 gr juodosios kakavos
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 50 gr tirpinto juodojo šokolado
- 60 gr maltų migdolų
- Varškės masei:
- 70 gr kambario temperatūros sviesto
- 220 gr varškės
- 75 gr cukraus
- 2 v.š. šaukšto miltų
- 1,5 kiaušinio (dėjau visą ir kito tik trynį)
Šokoladinei masei paruošti ištrinkite sviestą su cukrumi iki purumo, po to maišant po vieną įsukite kiaušinį.
Miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais, druska, riešutais, persijokite ir suberkite į sviestinę masę.
Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir sudėkite į tešlą.
Varškinei masei paruošti varškę išsukite su sviestu (jei norite kreminės konsitencijos – varškę pertrinkite per sietelį – TIKRAI REKOMENDUOJU NEPATINGĖTI TAI PADARYTI), suberkite likusius produktus ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, ant dugno sudėkite daugiau nei puse šokoladinės masės, paskirstykite tolygiai ant dugno. Supilkite varškės masę ir sudėkite likusią šokoladinę masę tiesiog šaukštais.
Kepkite įkaitintoje iki 175 °C orkaitėje apie 65 minutes, nepamirškite į pabaigą vis patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą atvėsinti ir supjaustyti.
labai skaniai ir gundančiai atrodo. Kilo tokia mintis, kažin ar tiktų kepti kaip keksiukus silikoninėse formelėse?
manau tikrai galima pabandyti 🙂 lauksiu rezultato jei išbandysite 🙂
Niam, atrodo puikiai!