Gyvenime visada pasitaiko dienų, kai jautiesi truputį pavargęs, kai norėtųsi, jog darbų būtų keliais mažiau, miego keliomis valandomis daugiau, o kažkas iš vazelės nebūtų prieš nosį paėmęs paskutinio šokolado gabaliuko, apie kurį svajodamas tu kaiteisi kavą…
oj neeee…. šokolado nevalgymo etapas tikrai dar nepraėjo… bet vis tik yra dar jį valgančių, o aš nestokoju noro vis ką nors bandyti ir gaminti… šį kartą sudomino Ilonos šokolado gardumynas… beje… visai pasiduodantis improvizacijai 🙂
Reikės
- 400 gr. balto šokolado
- 200 gr. juodojo šokolado
- 100 gr. dž. spanguolių
- 100 gr. dž. vyšnių
- 350 gr. riešutų
- citrinos žievelės
Baltąjį šokoladą ištirpinti garų vonelėje. Dedu metalinį induką su šokoladu ant puodo, kuriame verda vanduo. Svarbu, kad indelis su šokoladu neliestų vandens.
Norimą formelę iškloti kepimo popieriumi, dar karštą šokoladą sumaišyti su džiovintomis uogomis ir 250 gr. šiek tiek pasmulkintų riešutų. Iškloti baltąja mase formą ir palikti atvėsti.
Kol baltasis vėsta, gaminam juodąjį… nors aš sekantį kartą gal net pienišką daryčiau… nu bet ką aš išmanau apie šokoladą 😀 žodžiu tirpinam juodąjį šokoladą, kurį sumaišome su nutarkuota citrinos žievele (gal net mėtomis trintomis jeigu mėgstat) ir likusiais riešutais. Paklojame sluoksniuką juodojo ant baltos masės ir… vėsiname vėsiname… sustingusį pjaustome karštu vandeniu pakaitintu peiliu.
Skanaus 🙂