tas posakis „viskas ko mums reikia, turime, tik pamirštame” teisingas net kulinarijoje… neseniai atradau nemenką lobį… mamos receptų knygas iš Londono… viena jų „low fat fast” patraukė paprastais, bet neprastais receptukais, puikiai tinkančiais pusryčiams 🙂
taigi… pasilepinam 🙂 subtilus, gal ne kiekvienam patiksiantis skonis, bet… vertas dėmesio 🙂
Reikės:
- 1 didelis baklažanas (~ 500 g)
- stambios druskos
- 200 g plonai supjaustyto moliūgo
- 2-3 pomidorai
- itališkų žolelių prieskonių pagal skonį
- 50 g rukolos salotų (galite naudoti ir špinatus)
- 130 g mocarelos
- 20 g skrudintų kedro riešutų
Susipjaustome pomidorus kubeliais, pagardiname itališkais prieskoniais ir patroškiname kol suminkštėja. Uždengiame ir paliekame.
Nupjaukite baklažano abu galus ir supjaustykite išilgai plonomis ~ 5mm juostelėmis. Gaunasi maždaug 8 gabaliukai, kuriuos sudedame į kiaurasamtį ir pabarstę stambia druska paliekame 10 minučių.
Gerai nuplauname baklažanus šaltu vandeniu ir nusausiname. Kepame baklažanus ir moliūgus kartu ant grilinės keptuvės.
Sluoksniuojame: baklažanas, rukolos salotos, moliūgo griežinėliai, 2 šaukštai salsos
toliau sluoksniuojam: rukola, moliūgo griežinėliai, salsa, baklažanas, smulkinta mocarela, riešutai
Pakepiname orkaitėjė kol išsilydo sūris, naudojant grilio funkcija kol sūris išsilydo.
Seilės tįsta pamačius tokį skanumyną!!! Kaip aš mėgstu tokius patiekalus. Skonių derinys nuostabus :)O jau nuotraukos kokios skanios!!!