Guliašo sriuba

arba Zupa Gulaszowa 🙂 dar neteko jos ragauti Lenkijoje, bet… tikrai bus paragautas ir lenkiškas variantas, o kolkas susižavėjau Kristinos virtuvės vaizdeliu, aišku šiek tiek pasikoregavau šį variantą savo skoniui.. ir nuostabiai kvapni, soti sriuba… mmm… paragaukit 🙂

Reikės:

  • 1 l sultinio
  • 0.5 kg triušienos (galit naudoti kalakutieną, arba jautieną)
  • 2 vidutinės morkos
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 didelės paprikos
  • 10 marinuotų karnišoniukų (agurkėlių)
  • 4 vidutinės bulvės
  • 300 ml trintų pomidorų tyrės
  • 1 v.š. miltų
  • druska, pipirai, rūkyta paprika po 0,5 a.š.
  • lauro lapelis
  • 1 a.š. prieskonių guliašui
  • šiek tiek aliejaus kepimui (naudojau skurdintų sezamų, bet tiks bet koks)

Viską dariau taip pat kaip ir parašyta recepte, tik pirma išviriau sultinį, kadangi paprastai triušiuko mėsos nuo kauliukų neatskirsi 🙂 Jeigu naudojama kalakutiena ar jautieną, pirmą ją supjaustytą kubeliais reikia apkepinti, tuomet virti sultinį (kalakutienos ~30 min, jautienos ~ 1 val).

supjaustome morkas pusžiedžiais, agurkėlius žiedeliais, bulves ir paprikas kubeliais. Česnakus supjaustome mažais mažais kubeliais ir pakepiname su morkomis ir virtos mėsos gabaliukais ant aliejaus.  Į verdantį sultinį idedame lauro lapą, sudedame pakepintas daržoves su mėsa, kartu sudedame bulves ir paprikas, paverdame ~ 30 min. Tuomet sudedame agurkėlius ir paverdame dar 5 min.

Pomidorų tyrėje išmaišome miltus, druska, pipirus, rūkytą papriką, supilame į sriubą ir paverdame kol pradeda burbuliuoti, pastoviai maišant. Uždengiame puodą, apklojame šiltai ir leidžiame pastovėti ~ 30 min. Skanaus 🙂 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven + sixteen =