arba Zupa Gulaszowa 🙂 dar neteko jos ragauti Lenkijoje, bet… tikrai bus paragautas ir lenkiškas variantas, o kolkas susižavėjau Kristinos virtuvės vaizdeliu, aišku šiek tiek pasikoregavau šį variantą savo skoniui.. ir nuostabiai kvapni, soti sriuba… mmm… paragaukit 🙂
Reikės:
- 1 l sultinio
- 0.5 kg triušienos (galit naudoti kalakutieną, arba jautieną)
- 2 vidutinės morkos
- 2 skiltelės česnako
- 2 didelės paprikos
- 10 marinuotų karnišoniukų (agurkėlių)
- 4 vidutinės bulvės
- 300 ml trintų pomidorų tyrės
- 1 v.š. miltų
- druska, pipirai, rūkyta paprika po 0,5 a.š.
- lauro lapelis
- 1 a.š. prieskonių guliašui
- šiek tiek aliejaus kepimui (naudojau skurdintų sezamų, bet tiks bet koks)
Viską dariau taip pat kaip ir parašyta recepte, tik pirma išviriau sultinį, kadangi paprastai triušiuko mėsos nuo kauliukų neatskirsi 🙂 Jeigu naudojama kalakutiena ar jautieną, pirmą ją supjaustytą kubeliais reikia apkepinti, tuomet virti sultinį (kalakutienos ~30 min, jautienos ~ 1 val).
supjaustome morkas pusžiedžiais, agurkėlius žiedeliais, bulves ir paprikas kubeliais. Česnakus supjaustome mažais mažais kubeliais ir pakepiname su morkomis ir virtos mėsos gabaliukais ant aliejaus. Į verdantį sultinį idedame lauro lapą, sudedame pakepintas daržoves su mėsa, kartu sudedame bulves ir paprikas, paverdame ~ 30 min. Tuomet sudedame agurkėlius ir paverdame dar 5 min.
Pomidorų tyrėje išmaišome miltus, druska, pipirus, rūkytą papriką, supilame į sriubą ir paverdame kol pradeda burbuliuoti, pastoviai maišant. Uždengiame puodą, apklojame šiltai ir leidžiame pastovėti ~ 30 min. Skanaus 🙂