Šakočio pusbrolis

dievinu minkštą, kvepiantį šakotį… tik jo niekad neišsikepsi namie… retai kada itin skanų ir šviežią pavyks rasti parduotuvėje… tad vos pamačius Daivos virtuvėje receptuką, net neabejojau, kad artimiausią savaitgalį aš jį kepsiu 🙂

Reikės:

  • 350 g sviesto
  • 350 g cukraus
  • 7 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • 150 g krakmolo
  • 2-3 v. š. grietinės 30 %
  • 1 a. š. vanilės esensijos

Labai svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros, todėl galite iš vakaro sviestą palikti dubenėlyje 🙂 Sviestą išsukame su cukrumi ir vanile iki putų. Vieną po kitą dedame kiaušinių trynius, kol visus sudedame. Tuomet sudedame sijotus miltus, kartu su krakmolu. Viską išmaišome, sunkiai bet tikrai išsimaišo 🙂 Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų, sudedame į tešlą. Išmaišome. Sudedame grietinę, tešlą turi gautis panašaus kaip grietinė tirštumo, tad jei reikia dar skystumo pridėkite grietinės. 

Kepiau formoje 35×25, tačiau rekomenduočiau naudoti mažesnę, tuomet gautųsi daugiau sluoksnių 🙂 pyragas būtų aukštesnis. Pilame 4-5 šaukštus tešlos, išlyginame ir kepame orkaitėje su grilio funkcija (t.y. kepimas iš viršaus 220 karštumo) kol sluoksnis paruduoja, nebijokit labiau paskrudinti, bus gražiau 🙂 Iškepus vieną sluoksnį, dedame dar  4-5 šaukštus tešlos, išlyginame ir kepame vėl kol paruduoja, taip susluoksniuojam visą tešlą, man gavosi 4 sluoksniai, mažesnėje formoje reiktų šiek tiek mažiau šaukštų, gautųsi 6 sluoksniai 🙂 kiekvieną sluoksnį kepiau ~ 10 min.

Pyragui iškepus, šiek tiek atvėsiname ir dar karštą pjaustome norimo dydžio gabaliukais, nes atšalęs pyragas labai trupa. Kadangi aš mėgstu minkštą šakotį, sudėjau dar šiltą pyragą į uždaromą dežutę ir mėgavausi juo minkštu ir prie rytinės kavos 🙂 skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs 🙂 mmm…. 

Print Friendly, PDF & Email

Vienas komentaras “Šakočio pusbrolis

  1. Dovile, kepei „pusbrolį“? :)) Labai džiaugiuosi, kad patiko šakotis. Gabalėlis atrodo puikiai!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

seventeen − 14 =