rudenėjant… vis dažniau mėgstu eksperimentuoti su slyvomis… tad užmačius pas Daivutę šį skanųųų… iš žvilgsnio jau gundančiai gaivų pyragą, jį iškepiau 5dienio kavos rytmečiui kolegoms 🙂
Reikės:
Tešlai:
- 250 g miltų
- 50 g cukraus pudros
- 150 g šalto sviesto
2 – 4 v. š. šalto vandens
žiupsnelio druskos
Kremui:
- 50 g minkšto sviesto
- 50 g manų kruopų
- 1 tarkuotos citrinos žievelės
- 50 g cukraus
- 1 kiaušinio L dydžio
- 5 -6 slyvų
- 1 a.š. džemo (naudojau kinkanų, tiktų bet koks citrusinis)
Miltus su sviestu sutrinam tarp pirštų iki trupinių, suberiam cukraus pudrą, druską, vandenį ir viską greitai išminkome. Suvyniojame tešlą į plėvelę ir padedam į šaldytuvą 30 min.
Sviestą ir cukrų išplakam iki baltumo, suberiam manus, tarkuotą citrinos žievelę ir kiaušinį. Viską gerai išmaišom. Kremo gaunasi labai mažai, bet viskas gerai tikrai su kiekiu 🙂
Slyvas nuplaunam, perpjaunam per pusę, išimam kauliukus.
Tešla išklojam kepimo indą, supilam kremą, ant viršaus išdėliojam slyvas. Slyvas įpjaunam, kad kepant nesutrūktų.
Kepame pyragą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 40 – 50 min. Dar karštą pyragą, tiksliau slyvas, aptepam pašildytų džemu.
Labai patikooo, nors bijojau tos tešlos tokios klojamos kaip tartaletei, bet… pavykoooo 🙂 ačiūūū tau už nuostabų receptuką Daivut 🙂
Koks jis gražus pas tave! Džiaugiuosi, kad pyragas patiko 😉