dar vienas Virtuvės mitų griovėjų perliukas iš knygos „7 ingridientai” 🙂
Reikės:
- 8-10 vištienos blauzdelių
- 8 skiltelės česnako
- 1 didelė citrina
- 6-8 lauro lapai
- 2 šakelės šviežių romarinų
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. garstyčių sėklų
- druskos ir pipirų
Česnako skilteles sutraiškome, citriną padaliname į 8 dalis, lauro lapus ir rozmarinus suplėšome. Sumaišome su aliejumi ir garstyčių sėklomis, druska bei pipirais.
Paruoštais prieskoniais įtriname vištienos blauzdeles ir paliekame per naktį.
Sudedame į kepimo indą, apdėliojame citrinomis ir kepame 180 karštumo orkaitėje ~ 40 min. Pakrudiname pabaigoje su griliumi.