#SlavaUkraini Ukrainietiška daržovių sriuba

#makefoodnotwar #slavaukraini #StandWithUkraine

Maisto tinklaraščių akcija kartu su Ukrainos virtuve tęsiasi. Šiandien mes lepinomės daržovių sriuba, kuri yra tradicinė Ukrainoje, tačiau skirtinguose regionuose gali būti patiekiama su skirtingais priedais pavyzdžiui Poltavoje su koldūnais, Zaporožėje su lašiniais, o Chersone net su lašiša. Ši sriuba vadinasi juška, kupina daržovių, gardaus sultinio ir kvapnių žolelių. Jeigu ir jus gąsdina virti pomidorai sriuboje, siūlome juos kepti, o ypač vyšninius, tuomet savo saldumu jie ypatingai pagardina šią daržovingą sriubą 🙂

Reikės:

  • 2 l naminio daržovių sultinio
  • 6 vidutinių bulvių
  • 1 didesnės morkos
  • 1 vidutinės cukinijos
  • 1 mažesnio baltojo saldaus svogūno
  • 1/4 saliero gumbo
  • 150 g vyšnynių pomidoriukų
  • aliejaus, sviesto kepimui
  • druskos ir pipirų
  • petražolių

Kepimo indą pašlakstykite aliejumi, sudėkite pomidoriukus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite orkaitėje kol apskrunda.

Visas daržoves supjaustykite šiaudeliais. Svogūną sukapokite mažais kubeliais.

Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite svogūnus kol apskrunda, tuomet sudėkite morkų ir saliero gumbo šiaudelius, pakepkite kol suminkštėja.

Į verdantį sultinį sudėkite bulvių šiaudelius, pavirkite 5 minutes, tuomet sudėkite kepintas morkas, salierus su svogūnais, dar pavirkite 3 minutes ir sudėkite cukinijų šiaudelius. Pavirkite dar kelias minutes ir sudėkite petražoles, bei keptus pomidorus.

Sriuba galite gardinti grietine.

Print Friendly, PDF & Email