Cinamoniniai vištienos kepsneliai

#produktoissukis tęsiasi su kvapniu cinamonu. Tradiciškai turbūt tikitės saldaus recepto? Tačiau mes cinamoną naudojame ir nesaldžiuose receptuose. Pavyzdžiui marinatuose žuviai ir paukštienai. Šis paprastai gardus receptas kaip tik tinka pavasario grill sezonui, sekmadienio šeimos skaniam pasisėdėjimui arba greitai vakarienei po darbo. 1-2-3 ir gardus patiekalas ant stalo 🙂

Reikės 4 porcijoms:

  • 8 vištienos šlaunelių be kaulo ir odos gabaliukų
  • 8 šalto rūkymo šoninės juostelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio ciberžolės
  • 0,5 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių alyvuogių aliejaus

Pradėkite nuo marinato, kuriam sumaišykite prieskonius, druską ir aliejų.

Įtrinkite vištienos šlauneles marinatu, apsukite šonine.

Kepkite 20-30 minučių 200 ℃ orkaitėje. Pirmiausia rekomenduojame kelias minutes pakrudinti, tuomet kepti be grill funkcijos orkaitėje. Jeigu kepate ant kepsninės – pirma ir apskrudinkite, tada patraukite nuo tiesioginės ugnies.

Garnyrui pasirinkite bet ką pagal savo skonį: nuo šviežių iki marinuotų daržovių, puikiai dera ir bulvės, kruopos.