Praeitos savaitės 4dienis išaušo su begaliniu nerimu ir skausmu širdyje… Pirmomis dienomis strigo kąsniai valgant, su kiekviena mintimi vis nuriedėdavo skausmo ašara, atėjo laikas kai nebegalėjom žiūrėti video, šiek tek apribojom informacijos srautus, kad smegenys atsijungtų nuo ekranų, tačiau širdys vistiek liko ten kur mums brangių draugų šeimos nariai kovojo už pasaulio šviesesnį rytojų, tame tarpe ir mūsų.
Šiandien prisidedam prie įvairių iniciatyvų, tame tarpe Blue / Yellow for Ukraine, Raudonojo kryžiaus, pažįstamų žmonių organizuotų Ukrainai reikalingų medikamentų rinkimo, bet šis įrašas ne apie tai… kas kiek kam ko… Jis apie tai, kad visuomet sunkumai suartina, sulygina ir tik nuoširdi meilė, viltis bei palaikymas dar liko mums, kad širdis pildytųsi ramybe, girdint, matant kad jie ten kovoja su šypsena ir pozityvu, su begaliniu noru gyventi rytoj ir pasauliui dovanoti ne tik žavias saulėgrąžas. Tai įkvepia mus ir toliau gyventi, atlipti nuo ekranų, dirbti ir veikti ką nors visų labui. Nes net čia atvykę, pabėgę nuo to siaubo tie nuostabūs Ukrainos žmonės nepuola naudotis parama, jie prašo darbo, kepa tortus, visomis prasmėmis toliau kabinasi į gyvenimą, net jei širdys kraujuoja dėl savo šalies, dėl ten likusių artimų.
Maisto tinklaraštininkai susivienijo palaikymo akcijoje bandyti Ukrainos patiekalus, dalindamiesi visam pasauliui kokia begalo skani yra Ukrainos virtuvė, ir ji ne tik Kijevo kotletai ar barščiai, virtuvėje mes irgi esame tikrais broliais ir seserimis, nes mėgstame tą patį kisielių, pyragėlius su vyšniomis ir ne tik, lietinių blynus su įdarais, kopūstų sriubą ir daug begalę artimų skonių.
#makefoodnotwar #slavaukraini #StandWithUkraine
Reikės tešlai:
- 3 stiklinių miltų
- 5 šaukštų nerafinuoto saulėgražų aliejaus
- 1 stiklinės verdančio vandens
- žiupsnio druskos
Reikės įdarui
- 250 g raugintų kopūstų
- šaukšto sviesto
- žiupsnis cukraus
- žiupsnis druskos
- 400g bulvių košės
- šviežiai maltų pipirų
Raugintus kopūstus pakepinkite ant sveisto. Jeigu mėgstate svogūnus, būtinai jo pridėkite į įdarą, užtektų ~150 g. Apkepintus ir 15 min patroškintus kopūstus sudėkite į bulvių košę, pagardinkite cukrumi, druska, pipirais. Išminkykite įdarą, kad gerai susimaišytų.
Miltus su druska supilame į dubenį, užpilame aliejumi ir verdančiu vandeniu. Greitu judesiu išmaišome ir išverčiame ant stalo, paliekame šiek tiek atvėsti. Rankoms jau ištveriant karštį mynkome tešlą, kol ji padaro vientisa, tąsi, prie rankų visiškai nelimpanti. Kočiojame ir spaudžiame apvalius apskritimus.
iš tešlos ir įdaro suformuokite virtinukus. Mes naudojame specialų įrankį savo virtuvėje, kuris puikiai užspaudžia kraštelius.
Paruoštus virtinukus galima:
- virti pasūdytame vandenyje jiems iškilus iki 2 minučių
- kepti ant sviesto ir lėtos ugnies keptuvėje
- apkrudinti ant aliejaus ir užpilti verdančiu vandeniu, bei pabaigti troškinti dar kelias minutes keptuvėje.
Skanaukim Ukrainos virtuvės patiekalus ir palaikykime visus ten kovojančius žmones , kad jų viltis neužgęstų #slavaukraini #StandWithUkraine