Crostini su keptomis vynuogėmis

Tai dar 2019 metų skanus atradimas, kuriuo lepinamės jau daugiau nei dvejus metus ir atrodo neatsibosta. Pirmą kartą jį gaminome kartu su Arnu delfi projekte „Italija namuose” ir tuomet lėkštės turinys išgaravo akimirksniu, neliko nei vieno abejingo, tas karamelizuotų vynuogių saldumas, baziliko ir apelsino gaivumas tiesiog tobulas derinys.

Reikės:

  • indelio besėklių raudonųjų vynuogių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų vyno acto
  • druskos
  • pipirų
  • 1 prancūziško batono arba tinka ir itališka ciabatta
  • tarkuotos apelsino žievelės
  • kietojo pecorino sūrio
  • šviežio baziliko

Vynuoges nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau. Jeigu nepavyko gauti besėklių, tuomet išimkite kauliukus.

Vynuoges pamarinuokite aliejumi, vyno actu, druska ir pipirais. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite 200 ℃ orkaitėje 30 minučių.

Kol vynuogės kepa, supjaustome prancūzišką batoną arba ciabatta riekelėmis, jas lengvai paskrudiname orkaitėje.

Keptas vynuoges sumaišome su tarkuotomis pelsino žievelėmis ir griet dedame ant paskrudintų riekelių. Pagardiname tarkuotu pecorino sūriu ir jei mėgstate čia labai tinka šviežias bazilikas.

Print Friendly, PDF & Email