„Meilė – tai ne žiūrėjimas vienas į kitą, o žiūrėjimas kartu ta pačia kryptimi”. A. de Sent-Egziuperi
Kiekvienoje sekundėje, minutėje, dienoje, savaitėje… metuose mus lydi meilė sau, artimam, kartais daiktams arba nepaaiškinamiems reiškiniams. Šiandien tokia suširdeliuota, gal per daug nusaldinta šventė gali daug kam pasirodyti nuobodi, tačiau kviečiame pabūti, pasigaminti ir paragauti kartu Viduržemio jūros regiono patiekalo.
Kažkaip sutapo, bet pastarieji du receptai yra įkvėpti Gretos iš wildspoons , labai jais džiaugiamės ir dalinamės toliau 🙂
Reikės:
- 15-20 mažųjų kalmariukų
- 200 g minkšto fetos sūrio
- 1 pomidoro
- 50 g juodųjų alyvuogių
- puselė citrinos
- šaukštelio kaparėlių
- 1 skiltelės česnako
- sauja šviežio baziliko
- maltų pipirų
- alyvuogių aliejaus kepimui
Kalmarus būtinai išvalykite, išimkite viduje esantį plastiką primenantį „stuburiuką”, išvalykite sepijos kapsulę, nupjaukite galvutę, tačiau jos neišmeskite.
Smulkiai supjaustykite pomidorą, alyvuoges, kaparėlius, įtarkuokite česnaką, sutrupinkite fetą, pagardinkite kapotais bazilikais ir maltais pipirais. Pašlakstykite citrinos sultimis ir alyviuogių aliejumi bei visą paruošą įdarą sumaišykite.
Atskirtas galvutes pašlakstykite irgi citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
Įdarykite kalmariukus paruoštu įdaru, užtvirtinkite galus mediniu pagaliuku.
Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų. Apkepkite galvutes porą minučių, tuomet išgriebkite ir pagardinkite druska bei pipirais. Toliau iš visų pusių apkepkite kalmariukus, skirdami kiekvienai puselei po 1- 2 minutes ir dėkite į įkaitintą orkaitę dar 3-5 minutėms. Jeigu kepsite didelius kalmarus tuomet apkepinkite po 3 minutes ir palikite orkaitėje 5-6 minutėms.
Patiekiant išimkite medinius pagaliukus, pagardinkite šviežiais kapotais bazilikais