Ar Jums būna taip, kad atrandi ką nors gero, skanaus, gaivaus, tačiau kartu naujo skonio, naujos spalvos ir vis kartoji kartoji… bet recepto taip ir nepasirašai? Vis naršai kaskart google klausdamas nu kaip tas receptas? Tad šį kartą, noriu užsirašyti sau ir visiems, kurie tikrai nori pasilepinti gardžiu, neriebiu macha spalvos ir skonio pyragu, kuriame sūrio visai net nėra 🙂 Itin paprastas Gretos iš wildspoons kartotas ne kartą, kitų ragautas ir girtas ne kartą, pagaliau išsisaugome sau ir visiems, kurie nori iš paprastų produktų pridedant vieną kitą magiją (čia apie macha) pasilepinti 🙂
Reikės:
- 200g sviestinių sausainių (labai pasiteisino Selgos citrininiai)
- 3 šaukštų skysto kokosų aliejaus arba sviesto (rekomenduojame rinktis kvapnų sveikesnį ghee)
- 2 šaukštų cukraus (jeigu naudosite selga sausainius, galite net nedėti, nes ir taip pakankamai saldūs)
- žiupsnio druskos
- 1 kg graikiško jogurto
- 5 kiaušinių
- 100-150 g cukraus (galite reguliuoti pagal savo skonį)
- 1 žaliosios citrinos (laimo)
- 3 šaukštų kukurūzų krakmolo (tikrai netiks bulvių krakmolas)
- 3 šaukštelių macha miltelių
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Pradėkite nuo pagrindo, kuriam būtina susmulkinti sausainius iki trupinių ir su cukrumi bei druska. Užpilti kokosų aliejumi arba sviestu ir suspausti formos dugne. Rinkitės 24-26 skersmens kepimo formą. Kol ruošite kremą, sausainių pagrinda įkiškite į orkaitę ir pakepkite iki 5 minučių.
Kremui suplakite jogurtą su cukrum, krakmolu ir macha milteliais. Plakite su blenderiu, o ne plaktuvu. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę, išspauskite sultis. Tuomet po vieną įmaišykite visus kiaušinius.
Kremą pilkite ant pakepto pagrindo ir kepkite 15 minučių. Tuomet sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 °C ir kepkite 45-50 minučių. Viduriukas turi būti toks nepilnai iškepęs, bet kraštai tvirti. Peiliu apipjaukite alink formą, kad vėsdamas pyragas neplyštų. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir palikite per naktį šaldytuve.