Kvapni burokėlių sriuba

Kai namie gaminame jaučio žandus, tai kitą dieną būtinai verdame kvapnią burokėlių sriubą, nes jai tobulai tinka sodrus jaučio žandų likęs sultinus… mmmm kvapnus dubenėlis visuomet garantuotas. Nostalgiškas receptas iš mūsų knygos „Vieno indo patiekalai” 🙂

Reikės:

  • 2 burokėlių
  • 2 valg. š. aliejaus
  • 200 ml tirštos pomidorų tyrės
  • 1 skiltelės česnako
  • 100 ml jautienos sultinio (galima ir daugiau, jeigu norisi skystesnės sriubos)
  • 75 g minkšto ožkos sūrio su žolelėmis
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Puode sutarkuokite burokėlius, įpilkite aliejaus ir pakepinkite minutę.

Užpilkite pomidorų tyre, įtarkuokite česnako ir patroškinkite ant mažos ugnies 5 minutes.

Užpilkite sultiniu ir virkite kol burokėliai visai suvirs ~ 20-30 minučių.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir sūrio sūrumą.

Patiekite su šaukštu ožkos sūrio.

Print Friendly, PDF & Email