Silkė pievagrybių pataluose

Kaip ir įprasta Kūčių stalui gaminome silkę. Nesidalinome receptais, nes pirma norėjosi juos patiems išbandyti, tačiau šis Manto skonio pasirinkimas tikrai pasiteisino 🙂 Receptas iš Lamaistas

Reikės:

  • 2-3 silkės file (naudojome Santa Bremor Matjes silkę dūmo aromato, labai gardi – rekomenduojame)
  • 250 g mažesnių pievagrybių
  • 4 skiltelių česnakų
  • 5 šaukštų pomidorų padažo
  • 5 šaukštų saulėgražų aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • šaukštelio itališkų prieskonių mišinio
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • šviežių petražolių papuošimui

Pradėkite gaminti nuo pievagrybių pagardo. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite pievagrybius. Perpjaukite į 4rias dalis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kepti pievagrybius, pradžioje išsiskirs sultys, vėliau jų sumažės. Tuomet sudėkite pomidorų padažą, pastą, prieskonius, citrinos sultis. Troškinkite kol padažas susigers į grybus ir jie taps lipnūs. Įspauskite česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Palikite atvėsti.

Inde išdėliokite smulkintų silkių sluoksnį, uždenkite pievagrybių patalu ir papuoškite šviežiomis kapotomis petražolėmis.

Palikite pastovėti šaltai porą valandų.

Print Friendly, PDF & Email