visiškai abejingai juos praverčiau naujoje Beatos kepinių knygoje… tačiau po Neringos ir Daivos bandymų… savaitgalį jau kepiau ir aš… šiuos nuodėmingai užkrečiančius skanėstus… tiesiog neįmanoma sustoti… todėl tenka saugiai paslėtpti kitame kambaryje, kad nesukrimstume visų iš karto 🙂
Reikės:
- 150 gr cukraus
- 150 gr sezamų sėklų
- 1 kiaušinis
- 55 gr lydyto sviesto
- 2 v. š. miltų su kaupu
Kiaušinį išplakame iki putų. Supilame cukrų, sezamų sėklas, lydytą sviestą, miltus ir viską gerai išmaišome. Masė gaunasi ne skysta, lipni.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir arbatiniu šaukšteliu dėliojame sausainėlius, būtina palikti didesnius tarpus, nes vienas sausainėlis gali iskepti iki delno dydžio blynelio 🙂
Kepame įkaitintoje iki 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~7-9 minutes, jei norisi labiau paskrudusių pakepkite daugiau. Tik svarbu neperkepkite, nes sausainėliai apkars.
Iškepusius sausainėlius atvėsiname, tuomet jie lengvai nusiims nuo kepimo popieriaus. Viso man gavosi 3 skardos skanių saldžių sezaminių „blynelių” 🙂
Įsipilam kvapnios arbatos ar kavos ir… mėgaujamės…
išbandžiau, puikūs, jau kelis kartus kepiau. Kaip sakoma, kartą paragavęs, negali sustot… dėkui už receptuką
į sveikatą 🙂 smagu kad patiko 🙂 tai naujosios Beatos kepinių knygos atradimas 🙂
negaliu atsižiūrėti , kokie gražūs, tikiu kad ir labai skanūs. O kaip tokios gražios formos jie pas jus gaunasi ir gan vienodi. Mačiau pas kitas kepejėles , ne tokie gražūs gavosi…..
smagu, kad patinka 🙂 bet jų forma ir dydis ir pas mane tikrai skiriasi 🙂 nėra jau tokie vienodi 🙂 bet… ne formoje jų skanumas… 🙂