paskutinė rudens diena… tiksliau jos vakaras… buvo kupinas malonių kūnui ir skanių skrandžiui įspūdžių… dviejų mergaičių vakaras su SPA malonumais… o vakarienei… mylimo vyro mergaitėms skirtos salotos 🙂 vakaras buvo vėlyvas… todėl svarbausia jam tekusi užduotis… kad tai būtų lengva, gaivu ir… skanu 🙂 ir ką gi… PUIKIAUSIAI pavyko :* už idėją dėkingi Neringiukui ir jos knygai „Gaminame be viryklės” 🙂
Reikės (3-4 porcijoms):
- 2 keptų vidutinių burokėlių
- 2 mandarinai
- pora gerų saujų kepintų graikiškų riešutų
- 50 g rukolos
- 200 g fetos sūrio
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 v.š. citrinų sulčių
- 2 v.š. medaus
- druskos ir apelsininių pipirų
Supjaustome šiaudeliais keptus burokėlius. Galite naudoti ir virtus, bet mums patinka keptų pikantiškumas ir kepu aš juos taip pat kaip ir šiame recepte 🙂
Mandarinus nulupame, išdarinėjame skiltelėmis. Nulupame žieveles.
Rukolą nuplauname, nusausiname.
Aliejų, medų, citrinis sultis, prieskonius gerai sumaišome.
Lėkštėje dedame rukolą, burokėlius, feta, mandarinus, pabarstome riešutais, apliejame užpilu ir… skanaujame 🙂