pamačius šį receptuką knygoje „Naujo šaukšto receptai” ilgai svarčiau… primena lietuvišką arba naminę mišrainę… bet tas padažas su agurkėlių marinatu… krienais… nuuu tikrai daug daug skaniau už jau įprastas lietuviškas 🙂 šiek tiek pasikoregavau pagal savo skonį ir… vualia… drąsiai rekomenduočiau kokiam šventiniam stalui 🙂
Reikės:
- 1 kg nesukrintančių bulvių
- 200 gr morkų
- 200 gr šaldytų šparaginių pupelių
- 250 gr marinuotų agurkėlių
- 100 ml agurkų marinato (reguliuokite pagal norimą skystumą, pirma pilkite pusę normos)
- 200 gr majonezo
- 150 gr grietinės
- 1 v.š. aštrių krienų
- 200 gr šaldytų žirnelių
- druskos, pipirų
Bulves ir morkas gerai nuplauname ir išverdame su lupena. Atvėsiname ir supjaustome kubeliais.
Šparagines pupeles ir žirnelius apverdame, nupilame per sietelį ir paliekame išdžiūti. Šparagines pupeles jei reikia pasmulkiname, bet ne per daug.
Agurkėlius supjaustome kubeliais.
Visas daržoves sumaišome. Užpilame agurkų marinato-majonezo-grietinės-krienų padažu, pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
ir…. skanaujame 🙂
jooo ir aš nesitikėjau tokio paprasto, bet ne prasto skonio 🙂
Labai skaniai atrodo! Iš pirmo žvilgsnio tikrai primena naminę mišrainę 🙂 Reikės ir šį variantą paragauti.