pavasaris lepino šiluma… tad šią nerealiai gaivią sriubą išbandėme nesulaukę vasaros 🙂 o šauni idėja pasiskolinta iš vieno mylimiausių Neringos blogo 🙂
Reikės:
- 4 trumpavaisiai agurkai
- 400 gr ridisėlių
- 3 v. š. kapotų graikiškų riešutų
- 2 v. š. smulkintų krapų viršūnėlių
- 1 litras kefyro (naudojau riebesnį šaltibarščiams)
- druska, pipirai pagal skonį
Agurkus ir ridisėlius nuplauname ir nupjaustome galiukus 🙂 Daržoves sutarkuojame per burokinę (arba mano mylimą korėjietiškų morkų) tarką.
Sutarkuotas daržoves sumaišome su kapotais riešutais, krapais bei kefyru, pagardiname druska bei pipirais pagal skonį.
Atvėsiname šaldytuve ir skanaujame 🙂