seniai buvo nusižiūrėjusi šį receptą knygoje „Idėjos švenčių stalui”… artėjančio savaitgalio progai pagaliau prisikepiau 🙂 tiesa šiek tiek kitaip nei originaliame recepte 🙂
Reikės:
- 4 vidutinių kriaušių
- 1-2 v.š bruknių džemo arba uogienės
- 100 gr gorgonzolos sūrio (arba bet kurio pelėsinio)
- 3 v.š. smulkintų graikiškų riešutų
- 2 v.š. vyšnių (be kauliukų) – nebūtina
- citrinos sulčių pašlakstymui
Kriaušes nuplauname, perpjauname pusiau, išvalome sėklalizdžius, šiek tiek paskobiam. Aptepame bruknių uogiene ir pašlakstome citrinos sultimis.
Gorgonzolos sūrį sutriname šakute ir sumaišome su riešutais, bei vyšniomis.
Kriaušes įdarome paruošto sūrio įdaru ir kepame 200 karštumo orkaitėje ~15 min.