Traškiosios bulvytės

Puikus garnyras prie šaltos sriubos, tradicinių šaltibarščių… ar tiesiog kaip užkandis prie alaus 🙂 ir vėl už ją dėkinga Neringiukui 🙂

Reikės:

  • 3 pailgų bulvių
  • 0.5 a. š. druskos
  • 0.5 a. š.  rūkytos paprikos miltelių
  • 0.5 a. š.  curry miltelių
  • žiupsnelio kajano pipirų arba čili miltelių
  • 2 v. š. aliejaus 

Nuskutame bulves, nuplauname, nusausiname. Smulkiai sutarkuojame su korėjietiška morkų tarka (jeigu jos neturite teks ilgiau padirbėti pjaustant peiliu 🙂 )

Užpilame aliejų, sumaišytą su prieskoniais, ant bulvių šiaudelių ir viską permaišome, kad bulvės pasidengtų prieskoniais tolygiai.

Paskirstome bulvių šiaudelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 210 karštumo orkaitėje kol apskrunda ~10-15 min priklausomai nuo kiekio, kad vienodai keptų vis retkarčiais pamaišydavau, kad apskurstų pabaigoje pagrilinau 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three − 2 =