Salotos „Vyšnios vasara”

Živilė pakvietė gaminti desertus su vyšniomis. Tikrai skanu tiramisu iškart parekomendavome, o patys ėmėmės salotų paieškų. Tad šis eksperimentas gavosi visiška improvizaciją, saldaus, sūraus, aštraus derinimas ir… puikia vakariene tiems, kurie vasara mėgsta lepintis jos gėrybėmis.

Patiekalus su vyšniomis skanaujame kartu su @Virtuvėsvėjai ir @ValgėSpalvė

Reikės:

  • salotų lapų ir būtinai rekomenduojame su rukola pamaišyti
  • šviežių prinokurių abrikosų
  • mėlynojo pelėsinio sūrio (rekomenduoju minkštą gorgonzolą)
  • šviežios jaunos geltonos cukinijos
  • vyšnių
  • pistacijų branduolių
  • sezamų aliejaus
  • balzamiko acto kremo
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Pradėkite nuo sunkiausio darbo – vyšnių iškaulinimo. Kadangi naudojame rūgščias lietuviškas vyšnias, tai sulčių buvo visur ant stalo. Jeigu renkatės didesnes trešnes, saldumo bus daugiau, o rūgštelei subalansuoti tuomet rinkitės ne abrikosus, o pavyzdžiui žalius kivius.

Salotas būtinai nuplaukit, nusausinkite ir šiek tiek didesnes paplėšykite.

Dubenyje išdėliokite salotas, supjaustykite skiltelėmis abrikosus, plonais plonais griežinėliais geltoną jauną cukiniją, kubeliais pasmulkinkite sūrį. Tuomet eilė vyšnioms, pistacijoms ir šlakeliui aliejaus bei balzamiko acto kremo.

Pabaigai druskos ir pipirų pagal skonį ir skanaukite. Būtinai stenkitės visų skonių prigriebti šakute.

Print Friendly, PDF & Email