Šilauogių, mango ir kynvos salotos su baziliku užpilu

Tęsiame toliau @ValgėSpalvė iššūkį ir ragaujame patiekalus su uogomis 🙂 Šios savaitės uoga – šilauogė – mūsų namuose tikrai mėgstama, net vienas, jau kelis dubenėlius uogų užauginantis, krūmelis auga kieme bei mus lepina. Salotos itin tinka greitiems pietums, vakarienei arba net neštis į ofisą.

Reikės (2 porcijoms):

  • 0,5 puodelio kynvos dar kitaip vadinamos bolivine balanda
  • 1 puodelio vandens
  • vienas mažesnis arba pusė didesnio prinokusio mango
  • puodelis šilauogių
  • dviejų trumpavaisių agurkų
  • gera sauja baziliko lapelių
  • 1 šaukšto kokybiško alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • šaukšto kanapių branduolių

Kynvą nuplaukite po tekančiu vandeniu.

Virkite verdančiame pasūdytame vandenyje 15 minučių. Atvėsinkite.

Mangą ir agurkus supjaustykite maždaug vienodais gabaliukais.

Dubenyje sudėkite šilauoges, agurkus, mangą.

Bazilikų lapelius sutrinkite su aliejumi ir citrinos sultimis. Turi gautis labai gražios žalios spalvos kvapnus padažas. Pagal skonį jį pagardinkite druska bei pipirais.

Viską apšlaktykite padažu ir pabarstykite kanapių branduolių.

Print Friendly, PDF & Email