
Mes negalime įsivaizduoti savo šalies virtuvės be bulvių. Tiek plokštainis, tiek bulviniai blynai yra labai mėgstamas patiekalas. O šis variantas labai greitas ir puikus likučių sunaudojimui. Įdarui tinka bet kas – tiek dešra, tiek faršas, tiek sūris. Tai kažkiek panašu į garsiuosius Kėdainių blynus, kuriuos Dovilės mama kepa su faršu ir be galo mėgsta mažasis Domas 🙂 tačiau daug greitesnė versija 🙂
#KarantinoSkoniuKeliones po Lietuvą

Reikės:
- bulvių
- grietinės
- varškės arba naminės rikotos
- žolelių papuošimui
- aliejaus kepimui
- įdarui tinka bet kas – tiek dešros likučiai, tiek sūrio, tiek kepintos ar plėšytos mėsos

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite burokine tarka. Šiek tiek nuspauskite krakmolą su skysčiais.
Įdarui pasirinktus ingredientus sumaišykite, sutarkuokite arba susmulkinkite. Galite maišyti mėsą su sūriu, jeigu mėgstate.

Į karštą keptuvę su aliejumi dėkite kupiną šaukštą tarkuotų bulvių, šauktą idaro ir dar vieną kupiną šaukštą bulvių. Viską palyginkite, kad bulvės kraštuose susijungtų ir įdaras neišbėgtų. Šiek tiek paplokite šaukštų, kad visas blynas būtų vienodo storumo.
Kepkite 3-4 minutes, apverskite ir dar kepkie tiek pat. Svarbu – trumpas kepimo laikas yra tik tokiu atveju jeigu įdaras yra jau paruoštas, o ne žaios mėsos.

Patiekite su grietinės ir varškės padažu arba namine rikota 🙂
