Naminė rikota

Kažkuom šiek tiek primena žemaitišką kąstinį, tačiau kur kas lengvesnė versija, mažiau riebesnė, tačiau skonis tinkamas tiek būti užtepėle, tiek atstoti sviestą ant puryčių sumuštinio, tiek pagardu gardiems bulviniams blynams arba plokštainiui.

#KarantinoSkoniuKeliones po Lietuvą 🙂

Reikės:

  • 1 litro riebaus kefyro
  • 1-2 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį

Kefyrą supilkite į indą tinkamą šaldyti. Įdėkite į šaldiklį ir palikite sušalti, tai užtruks per naktį arba parą.

Sušalusį kefyrą išimkite, kelių sluoksnių marle išklokite sietelį, jį įdėkite į gilų indą, išimkite sušalusį kefyrą ir palikite lėtai tirpti kambario temperatūroje.

Visas skystis nubėgs į indą, būtinai patikrinkite ir išpilkite, kad nesiliestų prie rikotos masės.

Po paros, jau visas skystis bus nuvarvėjęs, o sietelyje liks puri, gardi naminė rikota 🙂

Maišykite ją su druska ir tarkuotu česnaku. Trūksta idėjos pusryčiams? Pasiruoškite gardžius sumuštinukus:

  • duonos
  • rūkytos arba sūdytos lašišos
  • mėgstamų daigų (mes naudojome pankolio, ridikų, saulėgražų)

Tepkite rikotą ant duonos riekelių, dėkite kelis gabalėlius lašišos ir puoškite mėgstamais daigais. Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email