Dar vienas Virtuvės mitų griovėjų knygos „7 ingridientai” šedevras… labai panašus į skaniąsias kulinarių salotas 🙂
Reikės:
- 300 g salotų mišinio (aš naudojau gražgarstės, sultenės, dar tiktų burokėlių lapeliai)
- 200 g grūdėtos duonos (naudojau Jorės su saulėgražomis)
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 4 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
- 4-6 skiltelės česnako
- 200 g ementalio sūrio (kitą kartą naudočiau Džiugo)
- 4-5 vidutinio dydžio pomidorai (kitą kartą naudočiau vyšninius arba kumato)
- 12 mirkytų slyvų
- druskos, pipirų
- sauja saulėgražų, moliūgų sėklų, kedrų mišinio
Duoną supjaustome kubeliais ir paskrudiname ant alyvuogių aliejaus. Sumaišome su griežinėliais pjaustytais česnakais.
Salotas nuplauname ir nusausiname, sudedame į dubenį. Ant salotų sudedame sūrį, duoną su česnaku, pjaustytus pomidorus ir slyvas. Lengvai išmaišome.
Pabarstome skrudintais sausoje keptuvėje saulėgražų, moliūgų sėklų, kedrų mišiniu.
Ačiū tau, kad turiu iš ko semtis minčių 🙂
Labai gražiai atrodo tos salotos! Aš ir gaminsiu kai bus daugiau laiko 😀 Jau kiek išbandei patiekaliukų iš naujos knygos! Šaunuolė :*