Nugarinės kepsneliai įdaryti sūriu, pomidorais ir špinatais

Užsipirkau nugarinės… paniruoti karbonatai atsibodo… paprasti kepsniai neįdomu… ačiū kolegei Irmutei, kuri man pametė mintį daryti įdarytus kepsnius, nes iki šiol aš gaminau tik suktinukus 🙂 

 

Reikės:

  • ~700 g nugarinės (arba tiesiog 6 storesnių 1,5-2 cm storio gabaliukų)
  • 2 didesnių skiltelių česnako
  • 6-8 v.š. skrudintų sezamų aliejaus (tiks ir mažiau aromatingas alyvuogių)
  •  saują šviežių bazilikų
  • mocarelos sūrio (1 vidutinis kamuoliukas)
  • 6 didesni džiovinti pomidorai marinuoti aliejuje
  • 30 g špinatų

Nugarinę supjaustome ir įpjauname kiekviename gabaliuke po kišenę. Bazilikus ir česnakus susmulkiname su kombainiu, supilame aliejų ir išplakame. Ištriname kepsnelius iš vidaus ir išorės, bei pamarinuojame bent kelias valandas, geriausia iš vakaro 🙂

Supjaustome mocarelos sūrį į 6 dalis, dedame po viena dalį į kišenę, toliau užspaudžiame džiovintu pomidorų ir 5 g špinatų. Užspaudžiame kraštus ir užtvirtiname pagaliuku.

Apkepame ant šlakelio aliejaus karštoje  keptuvėje iš abiejų pusių ir dedame į indą bei kepame 200 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 10 min.  

 

Garnyrui pakrudinau su grilio funcija bulvių.

Salotoms supjaustytos šiaudeliais morka, nevirtas burokėlis ir kaliaropė, viskas sumaišyta su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis (santykiu 3:1), pagardinta druska ir pipirais. Receptukas pasiskolintas iš Kulinarijos laboratorija 🙂

 

 

 

4 komentarai “Nugarinės kepsneliai įdaryti sūriu, pomidorais ir špinatais

  1. Smagu, kad užsukat ir randat ką nors skanaus bei naudingo 🙂
    Jūsų minėta pjaustyklė yra vadinama „korėjietiškų morkų pjaustykle”,
    kurią aš dažnai naudojų salotoms arba bulvių čipsams 🙂
    pavadinimą ir vaizdelį galite rasti Traškiųjų bulvyčių recepte čia -> https://www.bajaliai.lt/archives/2505 🙂

  2. Pastoviai lankausi Jūsų bloge. Nuostabūs patiekalai, pateikimas. Dabar labai sudomino salotos. Kaip atrodo ta pjaustyklė, su kuria pjaustėte ( gal galima foto ar nuorodą)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

10 − 1 =