Saldi sriuba su džiovintais vaisiais

Ši sriuba dažnas patiekalas vasara kai jau yra šviežių rabarbarų… nostalgiškai primenanti kaimo sodybą, iš kurios daržo nurauto rabarbaro rūgštelė puikiai dera su džiovintų vaisių saldumu. Labiausiai ją mėgstu šiltą su plakta grietinėle ir naminiais leistinukais (skystos tešlos beformiai makaronai sriuboje), tačiau ir be jų… labai skanu skanauti apsikabinus šilta dubenėlį, pagardintą Arimex riešutai.lt džiovintais vaisiais.

saldi sriuba (1)6

Reikės:

saldi sriuba (3)6

Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti 1 cm griežinėliais. Džiovintus vaisius nuplikyti verdančiu vandeniu ir nusausinti bei susmulkinti juostelėmis. Užvirinti 1,5 litro vandens, įmesti per pusę perpjautą ir su peiliu nubrauktas vanilės sėklytes su visa vanilės ankštimi, sudėti rabarbarus ir pavirti 2-3 minutes, tuomet sudėti džiovintus vaisius ir virti kol suminkštėja, pagardinti šaldytomis pjaustytomis arba trintomis uogomis. Sriubą palikti pravėsti ir skoniams susimaišyti, tuomet paragauti ir pasaldinti arba ne pagal skonį. Patiekti su plakta grietinėle.

saldi sriuba (2)6

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − 3 =