Ši sriuba dažnas patiekalas vasara kai jau yra šviežių rabarbarų… nostalgiškai primenanti kaimo sodybą, iš kurios daržo nurauto rabarbaro rūgštelė puikiai dera su džiovintų vaisių saldumu. Labiausiai ją mėgstu šiltą su plakta grietinėle ir naminiais leistinukais (skystos tešlos beformiai makaronai sriuboje), tačiau ir be jų… labai skanu skanauti apsikabinus šilta dubenėlį, pagardintą Arimex riešutai.lt džiovintais vaisiais.
Reikės:
- 400 g. šviežių rabarbarų
- 50 gr džiovintų kriaušių
- 50 gr džiovintų persikų
- 50 gr džiovintų obuolių
- 50gr džiovintų abrikosų
- 50 gr džiovintų GOJI uogų
- puodelis šaldytų braškių (galite pakeisti bet kokiomis uogomis, pagrinde jas dedu dėl spalvos)
- cukraus pagal skonį
- pora saujų mėgstamų makaronų
- Burboninės vanilės ankšties
- plaktos grietinėlės papuošimui
Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti 1 cm griežinėliais. Džiovintus vaisius nuplikyti verdančiu vandeniu ir nusausinti bei susmulkinti juostelėmis. Užvirinti 1,5 litro vandens, įmesti per pusę perpjautą ir su peiliu nubrauktas vanilės sėklytes su visa vanilės ankštimi, sudėti rabarbarus ir pavirti 2-3 minutes, tuomet sudėti džiovintus vaisius ir virti kol suminkštėja, pagardinti šaldytomis pjaustytomis arba trintomis uogomis. Sriubą palikti pravėsti ir skoniams susimaišyti, tuomet paragauti ir pasaldinti arba ne pagal skonį. Patiekti su plakta grietinėle.