Rūgštumas… Sūrumas… Saldumas… viskas viename neretai priverčia skonių receptorius šokinėti… o jei dar prisijungia paprastumas susijungus vos trims ingredientams… tuomet galima pamiršti viską ir tingiai pasilepinti… 🙂 kartu su Arimex riesutai.lt
Reikės (4 porcijoms):
- 8 nektarinų
- 190 gr maskarponės sūrio
- 100 gr Arimex kepintų sūdytų migdolų
75 gr migdolų sutraiškome prieskonių trintuve arba kavamale ir sumaišome su maskarponės sūriu. Likusius migdolus šiek tiek pasmulkiname ir paliekame papuošimui.
Nektarinus nuplauname, nusausiname ir perpjauname pusiau. Atsargiai pasukdami abi puseles į priešingas puses perlaužiame nektariną pusiau ir išimame kauliuką.
Nektarinus 1-2 minutes pakepiname ant karšto griliaus grotelių.
Dar karštus nektarinus pripildome maskarponės sūrio su riešutais ir pabarstome smulkintais riešutais.
Kepti nektarinai tinka skanauti ir su ledais, ir su trinta varške.