Kas bendro tarp apelsino ir morkos? Spalva – atsakysite ir būsite teisūs, tačiau šlakelis lazdyno riešutų aliejaus… žiupsnelis kvapnių pipirų… pakrudintų Arimex riesutai.lt kedrinių pinijų ir… skonių darna tiesiog tobula 🙂 Reikės (4 porcijos):
- 2 dideli saldūs sultingi apelsinai
- 450 gr morkų
- žiupsnelis kvapnių šviežiai maltų pipirų
- žiupsnelis druskos
- 100 gr kedrinių pinijų riešutų
- 1 v.š. lazdyno riešutų aliejaus
Apelsinus nulupame, padaliname skiltelėmis, kantriai nulupame skiltelių žieveles, šiek tiek pasmulkiname. Morkas sutarkuojame šiaudeliais. Sumaišome su apelsinu, pagardiname druska, pipirais ir pašlakstome aliejumi. Kedrines pinijas paskrudiname sausoje keptuvėje ir pabarstome ant salotų.