Sakartvelo blyneliai su rikota

Su nostalgija prisimename kaip per karantiną „keliavome virtualiai” ir ragavome įvairių šalių virtuves, tad naujas maisto tinklaraštininkų projektas iškarto žada daug naujų skonių mums visiems – o šią savaitę ragaujame Sakartvelo rikotos blynelius. Jie kažkuo panašūs į purius amerkietiškus blynelius, o tradiciškai valgomi su grietine/jogurtu bei mėgstamu džemu.

Reikės 3-4 porcijoms:

  • 2 kiaušinių
  • 60 g cukraus
  • 250 g ricotta sūrio
  • 115 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukšto vanilės pastos
  • žiupsnio druskos
  • aliejaus kepimui
  • mėgstamo džemo patiekimui

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios šviesios masės.

Sudėkite ricotta sūrį, kepimo miltelius, citrinos sultis, vanilės pastą ir žiupsnį druskos. Išmaišykite.

Sudėkite miltus ir užmaišykite pakankamai tirštą tešlą.

Kepkite nekarštoje keptuvėje lėtai iš abiejų pusių kol blynai iškepa. Kadangi jie storesni, neskubėkite.

Patiekite su mėgstamu džemu ir būtinai valgykite iškarto.