Nekeptas sausainių pyragas

Kasmet lapkričio pradžioje pyragais pakvimpa dauguma namų, nes lapkričio 6 diena tradiciškai minima Pyragų diena, kurios metu skatinama dalintis ne tik pyragu, bet ir gerumu 🙂 Tai viena iš formų įgyvendinti vaikišką svajonę ir kartu dar viena proga išbandyti dar kokį naują receptą 🙂 Tad ne išimtis ir mes 🙂 Kviečiame pasigaminti nekepto sausainių pyrago, kuris mums primena vaikystę ir Dovilė jį pardavinėjo per mokyklinę mugę 🙂

Reikės:

  • 400 g riebios varškės
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • 100 ml grietinėlės
  • 400 g šokoladinių sausainių „Selga“
  • 8 valg. š. skysto apelsinų marmelado
  • kelios saujos smulkintų riešutų papuošimui

Varškę sumaišykite su cukrumi, citrinos žievele ir grietinėle iki vientisos masės.

Keturkampį indą išklokite maistine plėvele ir sudėkite sluoksnį sausainių, aptepkite varškės mase, bei palaistykite apelsinų marmeladu.

Sluoksniuokite sausainius su varške ir marmeladu, kol visus sudėsite. Viršutinis sluoksnis gali būti tiek sausainių, tiek varškės.

Palaikykite mažiausiai 8 valandas arba per naktį šaldytuve ir ištraukite prieš pat patiekiant.

Keli patarimai:

Varškę būtinai pertrinkite per sietelį arba naudokite jau paruošta kepiniams, tuomet nedėkite cukraus. Jeigu viršutinis sluoksnis sausainių, puošti nebūtina, jeigu varškės – galite tiesiog pabarstyti sutrupintais sausainių likučiais arba riešutais.

„Selga“ sausainių papildomai laistyti nereikia, kitiems sausainiams būtinas sulaistymas – tam tinka ir arbata ir kava pagardinta šlakeliu apelsininio likerio. Galite sausainius naudoti ir kitus, bet būtinai išmėginkite tobulą šokolado, varškės ir apelsinų skonių derinį.

Print Friendly, PDF & Email