imbieras su mėsa? neeee… NIEKADA 🙂 iki rytietiškos moliūgų sriubos ir Neringos saldžiarūgštės vištienos 🙂 ir niekada pavirsta į SKANUMĖLIS 🙂
Reikės:
- 700-800 gr. kiaulienos (galit drąsiai naudoti bet kokią kitą mėsytę)
- 2 a. š rūkytos paprikos
- 2 oranžinės paprikos
- 2 didesnės morkos
- 4 skiltelės česnako
- apie 6 cm. imbiero
- 2 v. šaukšto krakmolo + apie 300 ml. vandens
- 2 v. š. skysto medaus
- 2 v. š. vyno acto
- 4 v. š. sojos padažo
- 2 v. šaukšto pomidorų pastos
- pagal skonį druskos
- aliejaus kepimui ir marinavimui
Pasirinktą mėsą supjaustome juostelėmis ir pamarinuojame su rūkyta paprika, aliejumi bei druska. Geriausiai tai padaryti iš vakaro.
Šiaudeliais supjaustome morkas, papriką, imbierą. Česnaką susmulkiname.
Keptuvėje pakepiname mėsą, vėliau tame pačiame aliejuje pakepiname daržoves kol suminkštėja, sudedame atgal mėsą. Atskirai sumaišome medų, actą, sojos padažą, pomidorų pastą, supilame į keptuvę ir pakaitiname. Šaltam vandenyje išmaišome krakmolą ir supilame į keptuvę, maišome intensyviai, kad nepritrauktų ir užvirinus paragaujame ir pridedame prieskonių, jei trūksta kažko… 🙂
Garnyrui tinka ryžiai, burgaso kruopos.