Raudonoji tilapija gruziniškai

Taip, jau keliauja FB platybėse anekdotai apie keliones iki šaldytuvo, vonios spa pasiūlymai ir … pasideginimas terasos „paplūdimiuose”… Viskas iš nevilties, nes mes jau buvome įpratę nuolat keliauti, patirti, ragauti… Tačiau kelionei į kurią kviečiame, nebūtina kirsti sienų ar sėsti į lėktuvą, kas šiuo metu draudžiama… Kviečiame keliauti įkvepiant Gruzijos aromato 🙂

Ir labai smagu, kai yra galimybė įsigyti kokybiškų prekių internetu. Raudonoji dorada – tiesiai iš Merkio

Kvapnieji prieskoniai chmeli suneli tiesiai iš Gruzijos.

Reikės:

  • 2-3 raudonųjų tilapijų (tiktų ir įprasta, o taip pat dorada be žvynų)
  • 2 valg. š. chmeli suneli prieskonių iš Gruzijos
  • 1 valg. š. rupios druskos
  • 3 valg. š. sviesto
  • 3 citrinos skiltelių
  • 200-300 g vyšninių pomidoriukų

Tilapiją gavome išdorotą, tobulai nuskustą, tad belieka tik prieskoniais su druska pabarstyti pilvelį įdaryti sviesto ir citrinos įdaru.

Palikite švelniai pasimarinuoti ir įgerti aromatų kelias valandas, ilgiausiai per naktį šaldytuve.

Kepimui pasiruoškite 3 folijos lakštus, juos lengvai patepkite sviestu, kad kepdama žuvis nepriliptų. Dėkite po vieną žuvį, trečdalį nuplautų pomidoriukų.

Užlankstykite foliją sandariai ir kepkite 180 °C orkaitėje 35-45 minutes.

Norite sužinoti, kuo kvepia Gruzija? Vieni labiausiai kvepiančių jos prieskonių susideda iš labai paprastų dalykų 🙂

Print Friendly, PDF & Email