DABAR!!! Būtent dabar yra tas laikas, kurio neverta atidėlioti. Kadangi karantinas ir tikiu ne visus produktus turėsite namie, tačiau šiais laikais internetas ir užsakymai yra visagaliai 🙂 Patikėkite, tikrai verta. Net jei pirmieji kvapo receptoriai sakys, kad verdamas sultinys tikrai nežavi degintos žuvies prieskoniu 😀 Pabaigus iki galo skonis bus WOW!
Beje – atskleisime viešą paslaptį – ši sriuba prilygsta naminiam sultiniui, tad ne tik pamaitina, bet ir gydo peršalus 🙂 Tai sako mieloji Simona iš Mukatanas, paragavus patikėjom ir mes 🙂
Reikės:
- 20 didesnių krevečių arba 300 g mažesnių
- 1 – 2 arbatinių šaukštelių sojų padažo +1/2 arbatinio šaukštelio krevetėms
- 1 arbatinio šaukštelio dashi granulių
- 3 valgomųjų šaukštų šviesios miso pastos
- 1 arbatinio šaukštelio nerafinuoto sezamų aliejaus
- 2 arbatinių šaukštelių saldaus „Teriyaki” padažo
- 90 g grikių makaronų (soba)
- saujos plačialapių petražolių (arba špinatų pagal orginalą)
Išsigandote sąrašo? Jeigu kažkas atrodo nerealu, visuomet galima ieškoti alternatyvų:
Dashi – yra japoniškas vytintos žuvies sultinys. Lietuvoje mažai kur jo pavyko rasti. Juo mus pavaišino ta pati Simona. Specializuotose parduotuvėse skirtose restoranams galite jo rasti, tad jei turite virtuvės šefų tarp pažįstamų – pirmyn ieškoti 🙂 O jeigu ne – naudokite tiesiog žuvies sultinį.
Soba – specialūs japoniški makaronai gaminami iš kvietinių ir grikių miltų. Juos rasite be vargo didesniuose prekybos centruose, o Promo garantuojame – patys pirkome 🙂 Vienok, jeigu nesinori jų ieškoti – galite naudoti makaronus tinkamus ramenui 🙂
Miso pasta – irgi jau Lietuvoj pilnai randamas produktas, jo geriau niekuom nekeiskite, ji tiesiog BŪTINA, nes riuba gi MISO 🙂
Na štai viską turite? Pradėkime 🙂
Paimkite du didelius dubenėlius, kuriuose patieksite sriubą.
Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant vidutinės ugnies keletą minučių pakepkite krevetes, įmaišydami ir „Teriyaki” padažą. Padalinkite krevetes tarp dubenėlių.
Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės ir gerai nukoštus padalykite tarp dubenėlių. Svarbu – dalinkite iš karto, nes stovint ir vėstant jie sulips.
Atėjo laukas saujai petražolių arba špinatų. Mums labai patiko su petražolėmis, jo prideda savotišką prieskonį.
Atėjo laikas paruošti sultinį: sumaišykite dashi granules su užvirusiu 1 litru vandens, sultinį dar sykį užvirkite. Įmaišykite sojos. Išjunkite ugnį, nukelkite puodą ir įmaišykite miso pastą. Rekomenduojame ją pirma sumaišyti su mažu kiekiu sultinio ir tuomet supilkite į puodą.
Išpilstykite karštą miso sriubą į paruoštus dubenėlius. Nieko nedelsdami – dar karštą patiekite ir skanauti.