Makaronai su moliūgų sėklų pesto

Kovo 15-ąją minima tarptautinė riešutų mylėtojų diena! Mes ir mūsų draugai Arimex sėklos, riešutai ir džiovinti vaisiai bei uogos, sveikiname Jus šia proga ir dalinamės labai greitu, paprastu receptu, kuris paįvairins Jūsų kasdienybę.

Reikės:

  • 20 g šviežių bazilikų lapelių (galite keisti ir į šviežius krapus)
  • 50 g šviežios gražgarstės (rukolos)
  • 4 skiltelių česnako
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 200 ml saulėgražų aliejaus
  • 200 g moliūgų sėklų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Žoleles nuplauname ir nusausiname. Sudedame į virtuvinį smulkintuvą su aštriais peiliais. Įpjaustome česnakus, suberiame tarkuotą parmezano sūrį.Moliūgų sėklas šiek tiek pakrudiname sausoje keptuvėje ir supilame irgi į smulkintuvą.Užpilame pusę kiekio aliejaus ir malame, įpilame dar aliejaus palengva ir sumalame iki vientisos masės, pagardinema druska ir pipirais pagal skonį.

Makaronus išverdame pagal gamintojo rekomendacijas, būtinai paliekame šiek tiek vandens, kuriame virė. Sudedame į lėkštę, uždedame pesto, šiek tiek vandens, pamaišome ir skanaujame.

Print Friendly, PDF & Email