Sekanti mūsų gardi kelionė… kvepia Italija… Širdimi esame kartu su kiekvienu ten gyvenančiu… Šios trapios ir kvapnios riekelės puikiai paįvairins Jūsų dieną ir pagardins kavos pertraukėlę. Juk palaikyti režimą, net dirbant iš namų, būtina 🙂
Rekomenduojame nemažinti normos, nes jie labai labai ilgai gali būti sandariai uždaryt.
Reikės:
- 300 g miltų
- 3 kiaušinių
- 1 ir 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- 160 g cukraus pudros arba kokosų žiedų cukraus
- 2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
- 1 valg. šaukšto apelsinų cukatų
- 90 g džiovintų spanguolių
- 90 g džiovintų abrikosų
- 70 g išlukštentų kepintų ir sūdytų pistacijų
- 30 g kedrinių pinijų
- kokosų aliejaus formavimui
Įkaitinti orkaitę iki 160 °C.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinius gerai išplakti su cukraus pudra, kol jie virs putomis.
Dubenyje gerai sumaišyti miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Į miltų mišinį supilti kiaušinių plakinį, suberkite apelsinų cukatas, spanguoles, abrikosus, kedrines pinijas bei pistacijas ir šaukštu viską gerai išmaišyti . Kai tešlos nebus įmanoma maišyti, išversti ją ant labai miltuoto paviršiaus ir truputį paminkyti, kad taptų vientisesnė. Tešla turi būti lipni.
Delnus sutepti kokosų aliejumi. Tešlą padalyti į dvi dalis ir iš kiekvienos dalies suformuoti po pailgą kepaliuką apie 20 cm ilgio, 2 cm storio, 5 cm pločio.
Kepti apie 30-35 minutes, kai atvės supjaustyti plonomis riekelėmis, riekeles sudėti atgal į kepimo skardą bei kepti dar sykį 8-10 minučių, kol jos tamps traškios.