Kokosiniai biscotti

Gerai gerai. Išgirdom. Biscotti norite, bet tiek skirtingų džiovintų vaisių, uogų ir riešutų namie nėra? Kepkite kokosinius biscotti. Paprasti. Kvapnūs. Puikiai tinka mirkyti į karšto gėrimo puodelį 🙂

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1,5 stiklinės miltų
  • pusės arb.š. druskos
  • 2 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių
  • 4 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės stiklinės kokoso drožlių
  • 4 valg. š. pieno

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, abiejų rūšių cukrų, kokoso drožles. Kitame dubenyje išplakti lengvai kiaušinį su druska ir pienu. Įmaišyti į birių produktų dubenį. Išminkyti tešlą.

Suformuoti pailgą, maždaug penkių cm pločio ir kokių dviejų cm aukščio kepaliuką. Dėti jį ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. 

Kepti 30 min 200 °C orkaitėje.  Išėmus, palikti atvėsti penkias minutes, supjaustyti 1-1,5 cm storio girežinėliais.

Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 150 °C, sudėlioti supjaustytus griežinėlius kepimo skardoje ir palikti džiūti orkaitėje apie 20min.

Galima laikyti kelias savaites sandariame inde, tik sudėti į jį būtina visiškai atšalusius.

Print Friendly, PDF & Email