Kai pas Vilmą užmačiau šį receptuką, jau žinojau kaip čia skaniai jį kramsnosiu… Gerai, kad nekaupiu ir imu kepti, ragauti, bei… o va dalintis tai iškart nepuoliau, dar kelis variantus pakepiau, atsivalgiau ir papildžiau sėklomis. Super skanu ir tikrai paprasta 🙂
Reikės:
- 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos lakšto
- 4 valg.š lydyto sviesto
- 3 valg. š. kupinų rudojo cukraus
- 2 arb. š. cinamono
- 3 valg. š. Arimex sezamų sėklų
- 200 g Arimex džiovintų spanguolių
- 250 g Brie sūrio
Tešlą atšildome. Ištepame sviestu.
Sumaišome cukrų, cinamoną ir trečdalį sezamų sėklų. Pabarstome ant sviestu išteptos tešlos.
Beriame spanguoles ir klojame plonus Brie sūrio gabalėlius.
Atsargiai tešlą suvyniojame į ritinuką, supjaustome peiliu 1 cm storio riekelėmis, išdėliojame kepimo skardoje ant pakloto kepimo popieriaus, pabarstome likusiomis sezamų sėklomis ir kepame 180 karštumo orkaitėje iki 15 min.
Skaniausi dar šilti, nuodėmingai greitai dingsta 🙂