Braškių sezonas pralekia visuomet per greitai…. visuomet jų atrodo jau persivalgei, o kai tik vėl užsimanai – pasirodo jau pasibaigė. Gal todėl šis desertas išbandytas su trintomis šviežiomis braškėmis bus tikras kvapnus vasaros prisiminimas žiemą, kai norėsis šiltos ir kvapnios vasarėlės 🙂 tad paskubėkite jų užsišaldyti, dar turite mažą šansą 🙂
Reikės:
- 300 ml trintų braškių
- 2 prinokę bananai
- braškinės želė pakelio
- 100 g džiovintų Arimex abrikosų
- 200 ml karšto vandens
Abrikosus užpilkite verdančiu vandeniu.
Žele ištirpinkite karštame vandenyje.
Bananą sutrinkite šakute ir sumaišykite su trintomis braškėmis, tuomet sumaišykite su atvėsinta žele.
Abrikosus nusunkite, nusausinkite ir supjaustykite riekelėmis, tuomet jais pagardinkite paruoštą braškių ir bananų želė ir išpilstykite.
Palikite kelioms valandoms šaldytuve ir skanaukite 🙂