Per šventes pavargote nuo sočiai nukrautų stalų? Desertai jau irgi nebevilioja? Išsikepkite ir eidami į svečius dovanokite pikantiškai aštrius sausainėlius su graikiniais riešutais, kurie puikiai tinka prie vyno taurės kartu su sūriu, alyvuogėmis ar vytintu kumpiu.
Reikės:
- 240 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 1 nubrauktas a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 170 g čederio sūrio
- 170 g šalto sviesto
- 110 Arimex graikinių riešutų
Miltus sumaišykite su druska ir rūkyta malta paprika.
Sutarkuokite sviestą per burokinę tarką ir sumaišykite su miltais bei tarkuotu sūriu. Tarp pirštų ilgai ir kantriai trinkite, kol sviestas susitrins į miltus ir gausis drėgna lipni masė, tuomet dar teks nuoširdžiai pamynkyti ir galiausiai gausite vientisą tešlą.
Susmulkinkite graikinius riešutus.
Tešlą padalinkite į vienodo dydžio rutuliukus ir pavolioje su graikiniais riešutais, suformuokite apvalų sausainėlį, kurį dėdami į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, šiek tiek paspauskite.
Kepkite 180 karštumo orkaitėje 10-15 minučių ir atvėsinkite ant grotelių.