Ėriuko šonkauliukai su prieskoniniu sviestu

Tai buvo skaniausias 2014 metų atradimas – ėriuko šonkauliuko kepsnys… iki šiol iškepęs mūsų namuose 🙂 Skaniai suragautas labai seniai, daugiau nei prieš mėnesį… vajei kaip skuba lekia laikas… ir nors ėrienos nusipirkti prekybos centruose nėra lengva, jei tik aptiksite, būtinai išbandykite, garantuojame, kad ilgai šypsositės kramtydami ir užgerdami taure vyno. Draugų kompanija šiuo atveju irgi būtų būtina, ypač jei jie tie, kurie kartu su jumis kuria kalėdinius stebuklus 🙂

Eriukas6

Reikės  (4 porcijoms):

  • 8 ėriuko šonkauliukų arba vienos eilutės su 8 kauliukais 🙂
  • Druskos ir šviežių maltų pipirų
  • didesnė česnako skiltelė
  • 25 gr šviežių krapų
  • žiupsnelis druskos
  • 135 gr sviesto

Eriukas16

Į išlydytą sviestą sudedame smulkiai sukapotus šviežius krapus, sutarkuojame česnaką, pagardiname druska ir viską gerai išsukame. Sudedame į mažus indelius ir palaikome šaldytuve ko sustings.

Eriukas26

Ėriuko šonkauliukus, padalinus po vieną kauliuką, kambario temperatūros pagardiname druska ir šviežiai maltais pipirais. Galite paliekti pasimarinuoti ir per naktį, galite kepti iš karto, svarbiausia, kad mėsa būtų kambario temperatūros prieš pradedant ją gaminti.

Šonkauliukus apkepame iš abiejų pusių karštoje keptuvėje, ir baigiame kepti 200 karštumo orkaitėje 5-10 minučių, priklausomai nuo to kokio iškepimo mėsą mėgstate. Iškepus ištraukite skardą iš orkaitės ir pridengę foliją leiskite jiems pailsėti bent minutes.

Patiekite su moliūgų koše ir pomidorų salsa su šviežiais bazilikais bei česnakais.

Eriukas36

Print Friendly, PDF & Email