Salotomis kažkodėl šio patiekalo neapsivertė liežuvis pavadinti…
todėl kad viskas gražiai nugulė lėkštėje ir valgant norėjosi kad kiekviename kąsnyje skaniai susilietų visi skoniai… daugiau nei metus nevalgytas pelėsinis sūris tiesiog tirpo burnoje, malonus riešutų prieskonis būdingas rukolai ir dar patys riešutai tiesiog susilieja į tobulą harmoniją… geeeeeraaaaaaa ragauti su Arimex
Reikės (2-3 porcijoms):
- 1 saldi sultinga kriaušė
- 100 gr pelėsinio sūrio (su mėlynuoju pelėsiu)
- gera sauja šviežios rukolos
- 100 gr karijų riešutų
- 5 a.š. natūralaus lieso jogurto
- balzaminio acto kremo papuošimui
- citrinos pašlakstymui
Kriaušę supjaustome riekelėmis, pašlakstome citrinos sultimis, kad neparuduotų.
40 gr pelėsinio sūrio sumaišome su jogurtu iki vientisos masės. Šis padažas gaunasi labai negražios pilkšvos spalvos, tačiau jo skonio derinys su likusiais ingredientais tiesiog nuostabus.
Rukolos salotas išdėliojame lėkštėje, tuomet dedame sluoksnį kriaušių riekelių, pabarstome 60 gr pelėsinio sūrio trupiniais ir pagardiname riešutais. Keli balzaminio acto kremo potepiai ir skanaujame su paruoštu padažu.